Yükleniyor...
Şifa Kaynağı, Doğa ve Termal Cenneti Yeşil Kızılcahamam

İl Kültür Turizm Müdürlüğü “Halk Mutfağı” Çalışmasına Kızılcahamam da Katıldı
Eklenme : 30.03.2021   -   Okunma : 393

İl Kültür Turizm Müdürlüğü “Halk Mutfağı” Çalışmasına Kızılcahamam da Katıldı

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün "Yöresel Mutfak Kültürü"nün tanıtılarak yok olmasını önlemek ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla başlattığı "Halk Mutfağı" çalışmasına Kızılcahamam Belediyesi de " Bazlama, Gaygana, Kül Çöreği, Cevizli Baklava, Kapama Pilav, Cızlama, Kül Kömmesi, Höşmerim, Soğan Dolması ile katıldı.

Ankara'da yöresel mutfak kültürünün tanıtılması ve yöresel lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması için başlatılan araştırmada Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü araştırma ekibi, Kızılcahamam Belediyesi’nin konuğu oldu. Kızılcahamam Nuray Yeşil Müzesi'nde gerçekleşen çekimlerde, Kızılcahamam’ı temsil eden yemekler, Ankara Halk Mutfağı kitabında "Kızılcahamam  Lezzeti" olarak yerini alacak.



İLANLAR
E-BELEDİYE
MAHALLELERİMİZ
FAALİYET RAPORLARI
ARAMIZDAN AYRILANLAR
NİNO ANAOKULU
KIZILCAHAMAM BELEDİYESİ 100. YIL EĞİTİMCİ NURAY YEŞİL MÜZESİ
HOCALI ANIT PARK MÜZE
TESİSLERİMİZ