100. YIL EĞİTİMCİ NURAY YEŞİL ZİYARETÇİ MERKEZİ
100. YIL EĞİTİMCİ NURAY YEŞİL ZİYARETÇİ MERKEZİ

Kızılcahamam ilçe merkezinde Büyük Kaplıca karşısında bulunan Şehit Fatih Duru Parkı'nın hemen üzerinde iki katlı olarak hizmet veren Kızılcahamam Belediyesi 100. Yıl Eğitimci Nuray Yeşil Müzesi, ilçenin kuruluşunun 100.yılında Kızılcahamam Belediyesi tarafından Ankara Kalkınma Ajansı destekleri ile açılmıştır. Müzede Kızılcahamam'ın tarihi özellikleri, kaybolan meslekler,  el yazması Kur’an-ı Kerimler, nüfus cüzdanları, Kızılcahamam’ın yer aldığı gazete haberleri, evlilik cüzdanları, Osmanlıca el yazması, diğer kitaplar, dergiler, tapular, Atatürk köşesi, canlandırmalar ve daha bir çok güzellik sunulmakta.

Kızılcahamam Belediyesi 100. Yıl Eğitimci Nuray Yeşil Müzesi, Pazartesi günleri haricinde 09:00 - 06:00 saatleri arasında açık bulunmaktadır.

Kızılcahamam Municipality Mouseum

“Kızılcahamam Municipality Museum” is a twostorey building located above the Şehit Fatih Duru Park, across the Büyük Turkish Bath, had opened by Kizilcahamam Municipality with the support of Ankara Development Agency. In the museum, there are studies that describe Kızılcahamam’s History. Kızılcahamam Municipality 100th Year Educator Nuray Green Museum is open between 09:00 - 18:00 except Mondays.