15 Temmuz dolayısıyla şehitlerimizin kabirleri ve aileleri ziyaret edildi
15.07.2021

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Kızılcahamam’da da 15 Temmuz şehitlerimiz mezarları başında anıldı.

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun ve ilçe protokolü ile birlikte Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ)’nün 5 yıl önce kalkıştığı hain darbe girişiminde şehit düşen Lütfi, Mehmet ve Hakan Gülşen’in Kızılcahamam Mahkemeağcin Mezarlığınında kabirleri ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi,  Gülşen Ailesi evlerinde ziyaret edildi. Ardından heyet, Süleler Mahallesine geçerek 15 Temmuz Şehidi İbrahim Ateş’in kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Daha sonra, İstanbul Gaziosmanpaşa'da 2012'de uğradığı silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Zekeriya Yurdakul'un ailesini ziyarette bulunan heyet son olarak Akdoğan Mahallesinde, Şehit Piyade Çavuş Kadir Akgün ve Şehit Hava Savunma Onbaşı Ahmet Tamer’in kabirlerini ve ailelerini ziyaretlerde bulundu.

Şehit kabirlerinde İlçe Müftüsü Hasan Limon tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Başkan Acar yaptığı açıklamada; Şehitlerin milletimizin kalbinde her zaman müstesna bir yeri olduğunu ifade etti ve "Şehitlerimizin emaneti olan kıymetli ailelerimizin, her daim yanında olmak bizlerin vefa borcudur." dedi.