6 Yaşında Kızılcahamam’da Başlayan Hikaye Süper Lig’de Devam Ediyor
28.07.2022

Daha 6 yaşında Kızılcahamam’da futbola başlayan, Kızılcahamam Belediyespor altyapısından yetişen ve kısa zamanda dikkatleri üzerinde çeken Kızılcahamamlı sporcumuz 2001 doğumlu Erdem Çetinkaya, 2019 yılında Osmanlıspor ile profesyonel kariyerine başladı.

İsim değişikliğine giderek Ankaraspor olan kulüpte 2022 başına kadar başarı ile mücadele eden sporcumuz 2.Lig ekibi Bodrumspor’a transfer oldu. Bodrumspor’un şampiyon olarak 1.Lige yükselmesinde büyük pay sahibi olan sporcumuz tekrar dikkatleri üzerinde çekti.

Süper Lig’in güçlü ekibi Erdem Çetinkaya’yı takibe alarak 19 Temmuz 2022 tarihinde kadrosunda kattı.

Erdem Çetinkaya, 2017 yılında Belediyemiz Bülteni’nde yayınlanan röportajında da hedeflerini anlatmıştı. Bu hedeflerine teker teker ulaşmasını diliyoruz.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kızılcahamam’da futbola karşı yoğun bir ilgi var. Geçen yıl tekrar kurduğumuz Amatörü Futbol Takımımız ilk yılında grubunda şampiyonluk yaşadı. Bu ilçemizde büyük bir potansiyel olduğunu gösteriyor. Gençlerimizin daha iyi şartlarda futbol oynaması için çabalarımız devam edecek. Daha birkaç yıl önce Kızılcahamam Belediyespor alt yapımızda futbol oynayan Erdem kardeşimizin bugün Süper Lig’de güçlü bir takıma transfer olması da bizleri aşırı derecede memnun etti. Daha 21 yaşında olan Erdem Çetinkaya kardeşimize Kasımpaşa ile çıktığı Süper Lig macerasında başarılar diliyorum. Yolu açık olsun inşallah.” dedi.