30.09.2020

İnternet sitesi ve sosyal medya aracılığı ile yayın yapan ve yayınlarını yurt dışından gerçekleştirildiği internet sayfalarına bakıldığından tahmin edilen “ kronos34.news “ ismindeki haber sitesi ve bazı haber sitelerinde 28 Eylül 2020 tarihinde “Ankara Kızılcahamam’da rüşvet operasyonu” başlıklı gerçeği yansıtmayan bir haber yayınlamıştır.

Muhtemelen gerekli araştırma tam yapılmadan yapılan bu haberde, komşu ilçemiz Çamlıdere’de gerçekleşen ve davası Kızılcahamam Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen olayların bilgileri Kızılcahamam’da gerçekleşmiş gibi yazılmıştır. İlgili haber sitelerinin iletişim sayfasında bulunan mail adresi ve sosyal medya hesabına mesaj gönderilerek haberin gerçeği yansıtmadığı, haberin kaldırılması veya düzeltilmesi gerektiği tarafımızca iletilmiştir.  “ kronos34.news “ haber sitesi dışındaki siteleri düzeltmeyi yapmış fakat ismi geçen bu siteden herhangi bir dönüş olmamıştır.

Kızılcahamam ilçemizin adının geçtiği bu tip haberlere itibar edilmemesi, haber yapan kişilerin gerekli araştırmayı yapmadan haber yapmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.