Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerinde Standımızı Açtık
24.05.2022

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 3 yıl önce başlatılan ve koronavirüs salgını yüzünden ara verilen Türk Mutfağını tanıtım çalışmaları bu yıl yeniden başlatıldı. Türk Mutfağı Haftası, 81 ilde ve Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliklerinde, konsolosluklarda, yurt dışı müşavirlikler ve temsilcilikler aracılığıyla tüm dünyada düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak.

“Türk Mutfağı Haftası” kapsamında Başkent Ankara da 21-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek kutlama ve etkinliklere sahne olacak.

Ankara Millet Bahçesinde düzenlenen etkinlikte Kızılcahamam Belediyesi olarak biz de standımızı açtık. Standımızda hafta boyunca yöresel ürünlerimizin tanıtımı yapılırken gün gün yöresel lezzetlerimizin stand içerisinde yapımı ve sunumu gerçekleştirilecek. Farklı günlerde yöresel lezzetlerimiz höşmerim, kapama, yaprak sarması ve soğan dolması yapılarak konuklara sunulacak. Ayrıca belediyemiz tarafından kurulan mini mutfak müzesinde tarihi mutfak gereçleri de sunulacak.

Standımıza gelen misafirler yoğun ilgi gösterirken AK Parti Ankara Milletvekillerimiz Zeynep Yıldız, Lütfiye Selva Çam, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve Türkiye çapında meşhur olan aşçılar da standımızı ziyaret etti.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar yaptığı açıklamada; “Kızılcahamam yöresel lezzetleri ile her zaman farklı bir yere sahip. Gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde bizler de bu lezzetlerimizi sunacak ve gelen misafirlere tanıtacağız. Hafta boyunca tüm hemşerilerimizi ve Kızılcahamam’ı merak eden herkesi standımıza bekliyoruz. Etkinliklerin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.